Omgevingsvisie

Welke gemeente willen en kunnen we in 2040 zijn?

De toekomst van Zaanstad

De Omgevingsvisie is een belangrijk instrument van de Omgevingswet en geeft antwoord op de vraag: welke gemeente willen en kunnen we in 2040 zijn? Zaanstad groeit. Steeds meer mensen wonen en werken in Zaanstad. Maar de ruimte binnen onze stadsgrenzen is beperkt. Hoe gaan we daarmee om?  

Vraagstukken over de openbare ruimte worden steeds ingewikkelder en kunnen alleen in samenhang met elkaar worden opgelost. Dit is waarom we een Omgevingsvisie voor onze gemeente opstellen. Deze visie is een visie die zich steeds verder ontwikkelt. Net als de wereld om ons heen. De Omgevingsvisie wordt, samen met de Maatschappelijke visie, de leidraad bij het maken van plannen voor het ontwikkelen van Zaanstad in de toekomst.

Meer weten over waar we nu staan? Klik op onderstaande button voor meer informatie en uitleg over de Zaanse Omgevingsvisie (filmpjes).

Zaanse Omgevingsvisie: waar staan we nu?

Met de Zaanse samenleving in gesprek

Het is ons streven dat de gemeenteraad de Omgevingsvisie eind 2022 vaststelt. Voor we het stuk ter inzage leggen, gaan we met de Zaanse samenleving in gesprek: de Consultatiefase. Deze loopt van april tot en met juni 2022.

Heeft u een vraag?

Mail deze naar omgevingsvisie2040@zaanstad.nl
Of neem eerst een kijkje bij de meest gestelde vragen.

Hoe zien Zaankanters hun Zaanstad in de toekomst?


Hoe kunnen we in 2040 ook nog fijn leven, werken en recreëren? Daarvoor moeten nu al grote keuzes gemaakt worden! We horen graag de reactie van bewoners, organisaties en alle anderen in Zaanstad! Stichting RAAZ maakte daarover deze uitzending. Met een oproep aan iedereen om je stem te laten horen, maar vooral ook aan jongeren, want jullie zijn de toekomst! 

Omgevingsvisie: wat en waarom in het kort

Download via onderstaande link de infographic

Bekijk hier de infographic

Rondje Zaanstad

Waar kunt u ons tegenkomen?


In juni maken wij een rondje Zaanstad. We hopen u te ontmoeten in uw eigen ‘deelgebied’. Om van elkaar van gedachten te wisselen over de toekomst van Zaanstad. We komen langs met een ijscokar, organiseren werksessies met maatschappelijke partijen en er wordt de mogelijkheid geboden om binnen te lopen voor een goed gesprek, vraag of een bakkie koffie. Schuif aan, kom langs of loop binnen! U bent van harte welkom.  We zijn 23 juni in Wormerveer.

Afsluiter op 29 juni Inntel Hotel 

Op 29 juni organiseren we een inloopbijeenkomst én presentatie over de Omgevingsvisie ter afsluiting van ons 'rondje Zaanstad'. Locatie: Inntel Hotel, Zaandam, 18.00 uur inloop, 20.00 uur presentatie.

Klik hier voor een overzicht van alle data van ons 'Rondje Zaanstad'

Laatste nieuws

Dromen over het Zaanstad van de toekomst: meer groen in de wijk in plaats van parkeren? ’We moeten keuzes maken’ | Noordhollands Dagblad

Hoe ziet Léon Hamming uit Wormerveer het Zaanstad van de toekomst?  Lees het hele interview


Planning

Wat hebben we gedaan en waar staan we nu?Foto met wegwijzerborden Wormerveer


Uw mening telt

Kijk hier hoe u kunt meedenkenFoto Wormerveer straat met winkels


Bouwstenen Omgevingsvisie

Waar is de Omgevingsvisie uit opgebouwd?
Foto met molen

Hoog contrastToegankelijkheidsverklaringGa naar Zaanstad.nl